![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem nowy w tematyce php i ZF. Przerobiłem sobie tutoriale Roba Allena, wszystko mi działa. Chciałbym dodać do swojej testowej aplikacji jakieś swoje featurki, i ugrzązłem na przekazaniu zmiennych między kontrolerami.
Oczywiście próbowałem znaleźć rozwiązanie na własną rekę, chciałem użyć Zend_Registry, bo wydaje mi się że do tego właśnie on służy. Nieststy nic nie znalazłem ![]() Problem jest taki: //kontroler A Zend_Registry::set('cos','cos'); ... //kontroller B if(Zend_Registry::isRegistered('cos')) echo Zend_Registry::get('cos'); else echo "nie działa"; i zawsze wypisuje "nie działa". Jak to zrobić? Jest jeszcze jedna dziwna rzecz, jak w bootstraperze wpisze coś do rejestru to ogę to wyciągnąć w kontrolerze. Identyczne objawy daje analogiczne działanie z Zend_Controller_Front::setParam()-getParam() - tu wywala wyjątek, że nie ma nic pod kluczem, pod który coś wpisałem w innym kontrolerze, chyba że wpisze coś w pliku bootstrapera, wtedy działa. Z góry dzieki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 167 Pomógł: 2 Dołączył: 15.02.2004 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Musi działać zarówno dodanie do rejestru jak i zapisanie parametru. Mam nadzieję, że przechodzisz do innego kontrolera nie za pomocą przekierowania (redirect),a przekazania (forward)? Bo w przypadku przekierowania resetujesz sobie żądanie HTTP i tracisz instancję swoich ustawionych parametrów i jedynym rozwiązaniem jest sesja.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:58 |