![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem związany z sortowaniem wyniku. Mianowicie chciałbym posortować klasy w szkole, jak wiemy wyglądają one tak: Ia Ib Ic IIa IIb IIc IIIa IIIb IIIc i właśnie tak chciałbym aby posortował, niestety nie wiem jak to zapisać w ORDER BY, ponieważ gdy dam normalnie wychodzi całkowicie źle posortowane. Pozdrawiam, i z góry dziękuje. -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował GrayHat 16.11.2007, 12:41:38 -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pomyśl zanim coś napiszesz, i czytaj uważnie mój post, jak już coś to nie nazwa_tabeli, tylko nazwa kolumny
-------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie rozumiem twojego problemu:
i wyniki są pieknie posortowane: Kod test ----- Ia Ib Ic IIa IIb IIc IIIa IIIb IIIc może pokaż swoje zapytanie i jakie wyniki dostajesz... Ten post edytował nevt 22.11.2007, 13:09:36 -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
no tak do literki a
![]() -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ściemniasz kolego strasznie... klasy do j powiadasz... mega szkoła jakaś... a swojego zapytania i wyników nie chcesz pokazać... albo nie wiesz o co pytasz, albo coś zawijasz w bawełnę... więc nie widzę możliwości udzielenia ci pomocy...
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
mam tyle klas, bo to są Techniczne Zakłady Naukowe w Częstochowie które liczą około 2000 uczniów
![]() Jak mam zapytanie pokazac jak wlasnie o nie pytam, bo niewiem jakie dac, bo według nazwy daje źle. -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Coś kręcisz, najpierw mówisz że masz problem z zapytaniem, a następnie że nie możesz pokazać bo o nie pytasz. Jak chcesz kłamać to się najpierw naucz. Poza tym @nevt podał Ci rozwiązanie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 03:36 |