![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2007 Skąd: Mielec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Ciężko mi było to znaleźć, bo nie za bardzo wiedziałem pod jakim hasłem szukać ![]() Chodzi o automatyczne tworzenie nowej strony (np. po 400px height) w księdze gości, która wygląda tak: Formularz: Kod <?php $pole1 = trim($_POST['pole1']); $pole2 = trim($_POST['pole2']); if(empty($pole1) and empty($pole2)) { echo '<b><span class="blue">D</span>odaj wpis</b><br/>'; echo '<form action="" method="post"> <p>Nick:<br/> <input type="text" name="pole1" style="width: 250px;"/><br/> Treść:<br/> <textarea name="pole2" cols="30" rows="4" style="width: 250px;"></textarea><br /> <input type="image" name="submit" src="images/wyslij.jpg" alt="Wyślij"/> </p></form>'; } else { $dane = $pole1."`".$pole2."\n"; // przypisanie zmniennej $file nazwy pliku $file = "wpis.txt"; // uchwyt pliku, otwarcie do dopisania $fp = fopen($file, "a"); // blokada pliku do zapisu flock($fp, 2); // zapisanie danych do pliku fwrite($fp, $dane); // odblokowanie pliku flock($fp, 3); fclose($fp); echo "Wpis dodany. Dziękuję!<br/><a href='polecane.php?lang=pl'>Powróć do księgi</a>"; } ?> Wyświetlanie: Kod <?php // wczytanie zawartości pliku do tablicy $file = file("wpis.txt"); // przechodzimy przez tablicę za pomocą pętli foreach foreach($file as $value) { // rozbijamy poszczególne linie na części $exp = explode("`",$value); // wyświetlamy rozbity tekst echo $exp[0]."<br />".$exp[1]."<hr />"; } ?> Pzdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 5 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Napisałeś dwa zdania oznajmujące................. a pytanie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2007 Skąd: Mielec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić, żeby po jakiejś tam wysokości tworzyłą się nowa strona?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 17:11 |