![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam menu rozwijane posiadające elementy oraz podelementy. U mnie $menu to obiekt klasy menu gdzie jest tablica elementów, a każdy element ma swoją tablicę podelementów. Obie tablice (elementów i podelementów) są indeksowane numerycznie. Jeżeli usuwam jakiś element bądz podelement unsetuje go. Przez to tworzy się tablica z dziurami. Poniższy przykład jest tylko oglądowy co chcę pokazać, bo tak naprawdę to są obiekty bardziej skomplikowane, które mają swoje właściwości i metody.
Jeżeli teraz usunę element o indeksie 1 to pozostanie mi
i teraz jeszcze usunę podelement pierwszej tablicy o indeksie 1 to
co mi bardzo nie odpowiada, bo zostają dziury więc napisałem funkcję porządkującą, która nie działa, bo według mnie resetowanie nie jest dobrze zrobione. Np. jeżeli zmodyfukiję trochę poniższą funkcję i zrobię tylko jedną pętle np. dla samym elementów, bądź dla samych podelementów to działa, ale jeżeli chcę zrobić obie i przejść przez wszystko to dochodzi tylko do pierwszego elementu zagłębia się do podelementów poprawia je ale już nie przechodzi do następnego elementu.
Jakieś pomysły? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 20:09 |