![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 4 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
![]() Chciałbym przekopiować pewne tabele z jednej bazy mysql do innej(również mysql) za pośrednictwem skryptu php. Trochę już nad tym myślałem, ale póki co bez wymiernych efektów. Nie miałbym problemu gdyby dotyczyło to jednej bazy, ale na dwóch jeszcze nie pracowałem. Będę wdzięczny za okazaną pomoc ![]() pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 16 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy nie prościej by było wyeksportować interesujące cię tabele do pliku, a potem zaimportować je w innej bazie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 4 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prościej, ale owe kopiowanie będzie przeprowadzane cyklicznie co kilakdziesiąt minut. W każdym razie po dłuższej chwili zastanawienia udało mi się taki skrypt napisać, więc temat już nieaktualny
![]() pozdrawiam |
|
|
--wg-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mogłbyś się pochwalić tym skryptem?
|
|
|
![]()
|
|
Jako, że otrzymałem prośby o udostępnienie skryptu przedstawiam rozwiązanie na jakie ja wpadłem (w skrócie).
Łączę się z pierwszą bazą Kod $conn_mysql = mysql_connect ($serwer,$uzytkownik_bazy,$haslo_do_bazy); Później z drugą Kod $polacz = mysql_connect($host, $user, $pass); Wyciągam dane z tabeli z pierwszej bazy Kod $pyt_parametry = "SELECT * FROM tabela"; $wyn_parametry = mysql_query($pyt_parametry, $conn_mysql) or die(mysql_error()); I kopiuje je do tabeli w drugiej bazie(wczesniej usuwałem wszystkie dane z tabeli) Kod $dod_par = "INSERT INTO tabela2 VALUES('$dane1','$dane2)"; mysql_query($dod_par, $polacz) or die(mysql_error()); Mam nadzieję, że to zrozumiałe ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 10 Dołączył: 6.07.2007 Skąd: opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
takie rzeczy sie robi bezpośrednio w bazie http://forum.php.pl/index.php?showtopic=96096&st=0&p=483471&#entry483471
P.S. szukanie nie boli tym bardziej, że pisałem to dzisiaj rano w innym poście -------------------- |
|
|
![]()
|
|
P.S. szukanie nie boli tym bardziej, że pisałem to dzisiaj rano w innym poście Czytanie też nie boli. Radzę zobaczyć kiedy ów temat w ogóle powstał. Dzisiaj dostałem PW z prośbą o upublicznienie mojego rozwiązania to nie widziałem nic złego w odgrzebaniu tego starego topica. Ty widzisz - Twój problem ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:34 |