![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2007 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebuje kwerędy, która przy pobraniu danych z tabeli usuwa niepotrzebny znak. Sytuacja wyglada tak: mam table o nazwie: "bbbb" nazwa kolumny: nnumer nnumer 1_a 2_a_b 3_a_b_c 4_db Chciałbym aby kwerenda która pobiera dane z tej tabeli wyświetliła je w postaći 1a 2ab 3abc 4db tak aby z wszystkich wierszy znak"_" zosał usuniety. ------------- W excel'u jest to dość proste bo słuzy do tego funkcja "PODSTAW" ---- Prosze o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2006 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Funkcja Replace powinna załatwić sprawę: Kod SELECT bbbb.ID_bbbb, Replace([nnumer],"_","") AS zamien
FROM bbbb; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2007 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuje.
działa. Jest jeden tylko mankamęt. Wyskakuje mi komunikat: http://yosh.ovh.org/kwerenda/bbbb.jpg po wcisnieciu okej... wszystko zmienia sie tak jak chciałem. Co może być powodem tego ? -------------------------------------------------- Już mam ![]() Kod SELECT bbbb.nnumer, Replace([nnumer],"_","") AS zamien FROM bbbb; Dziekuje za pomoc i pozdrawiam. Ten post edytował YoshQ 15.11.2007, 22:52:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:51 |