![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam na dużego pojęcia o javascript. Chodzi mi o to aby na stronie zrobić tzw. 2 warstwy tak aby 1 było tło a 2 reszta (logo itp.) jak by się stronę przesuwało suwakiem to (nie wiem czy dobrze piszę) tło zostaje w miejscu a przesuwa się to co jest na 2 warstwie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to dobrze, że nie masz pojęcia o JS bo to akurat najławiej zrobić w CSS...
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podstawy CSS się kłaniają
![]() 1: http://www.kurshtml.boo.pl/css/zaczepienie,tlo.html 2: w pliku CSS, np. body { background-image: url('./obrazek.jpg'); background-color: #000; background-attachment: fixed; } 3: wczytanie do dokumentu HTML powyższego stylu oraz załadowanie obrazka o nazwie np. obrazek.jpg (wielkosc liter ma znaczenie) -------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki wielkie sprawdze i dam znać
działa, ale trochę zamula stronę ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 04:52 |