![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jakie sa metody przesylania danych?
znam takie 1.normalnie poprzez przegladarke (index.php?zminna1=wartosc1&...) 2.tworzy sie ciasteczko i z tamtad sa pobierane dane... 3.Moze strona sparawdzac referer i na tym sprawdzac autoryzacje Ale spotykam takie strony gdzie nie jest stosowana zadna z tych metod, i dziala oczywiscie bo wie kiedy jestem zalogowany i moge czytac strone a kiedy nie i nie moge,... Nie wiem czy wiecie o co mi chdzi bo nawet nie potrafie wyjasnic problemu... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to sa Sesje! Poczytaj, poszukaj...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jakie sa metody przesylania danych?
To zależy skąd dokąd chcesz te dane przesłać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
jednak chyba nie wytlumaczylem...
No dobra sesje, ale w jaki sposob te sesje jak ja mam cookie wylonczone i mi to chodzi... nei chodzi mi o metody get i post... przyklad: zeby sie gdzies dostac na jakiegos URL trzba sie najpierw zalogowac..jaksie loguje to te dane nie sa zapisywane w cookie bo mam off a nie sa tez za kazdym razem przesylane jak jestem juz w panelu i cos robie... tzn skad to wie ze jestem zalogowany...poprawnego halsa nie ma nigdzie zapisanego, tego ktorego wpisywalem pzy logowaniu... moze teraz ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dane sesyjne nie są zapisywane u klienta, tylko na serverze (standardowo w katalogu tymczasowm, lecz moża napisać własne handlery do obsługi sesji). U klienta w cookie zapisywany jest tylko (jeżeli jest możliwe) identyfikator sesji, lecz są rownież różne metody przekazywania SID'a.
Był już kiedyś poruszany ten temat na forum, proponuję poszukać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rejestrujesz sesje, do niej zapisujesz jakies dane, potem po wywolaniu jej mozesz robic dodatkowe rzeczy!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 13:01 |