![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
Mam pytanie jakiego należy użyć polecenia do wykonania listy opcji (pole kombi), z tym że nie chcę z góry deklarować wartości znajdujących się na liście. Chodzi mi o efekt aby w liście były widoczne i dostępne pozycje znajdujące się w pliku *html (lub csv). Ten post edytował mkotek 14.11.2007, 01:26:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz mieć opcje w pliku, z którego są pobierane i wyświetlane w postaci opcji w SELECT ?
Na przykład w ten sposób w tablicy $line[] będziesz miał wszystkie linie z pliku "plik.txt", potem musisz przetworzyć ją w pętli wyświetlając za każdym razem jedno <option>. Jeżeli o to Ci chodziło... Ten post edytował Foxx 14.11.2007, 00:34:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pradopodonie o to ale musze dokładnie to sprawdzić
dokładniej chodzi mi o zastosowanie mam plik html, lub csv lub txt, itd... który wygląda następująco
chcę zrobić pole select (pole listy) który pokaże mi możliwosci wyboru >> opcja1 opcja2 opcja3 napisales potem musisz przetworzyć ją w pętli wyświetlając za każdym razem jedno <option>" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ale skoro z pliku zostanie całość to jak uzyskam te 3 opcje do wyboru?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zastanów się czy o to chodzi:
Nie rozumiem co masz na myśli "ale skoro z pliku zostanie całość to jak uzyskam te 3 opcje do wyboru??" |
|
|
![]()
|
|
Chodziło mi o to że fragment
jak się nie mylę to zczytuje wszystkie znaki znajdujące się w pliku a jak mam zapisane w pliku dane w postaci opcja1 opcja2 opcja3 to i tak chcialbym uzysać (taką listę) czy to znacy że muszę zczytywać znaki z pliku aż do napotkania znaku białego (spacji lub entera) zapisywać to do jakiejś zmiennej i tak do końca?? |
|
|
![]()
|
|
Uzyskasz taką bo ten kod czyta po kolei linie z pliku.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:16 |