![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki oto skrypt:
Kod <?php $str = preg_replace_callback('#\[rozwin=(.*?){1}\](.*?){2}\[\/rozwin\]#i', 'rozwin', $str); ?> Kod <?php function rozwin ($txt) { $expand_id = uniqid(''); return '<div class="expand_wrapper"><a href="javascript:;" onclick="expand(\''.$expand_id.'\')" id="expand-link-'.$expand_id.'" class="expand">'.strip_tags($txt[1]).'</a><div id="expand-'.$expand_id.'" class="expand_hidden">'.$txt[2].'</div></div>'; } ?> Jeśli wyświetlam np. 5 newsów na stronie i w każdym jest jedno rozwijanie to wszystko działa, bo funkcja rozwin() wywoływana jest 5 raz. Natomiast jeśli wyświetlam jednego newsa i w nim jest 5 rozwijań to funkcja rozwin() wywoływana jest chyba tylko jeden raz, ponieważ wszystkim elementom rozwijanym nadaje ten sam numer $expand_id. Próbowałem sam to naprawić oraz poszukać tu, na webhelpie i na google, ale bez skutku. Jak mogę to obejść? Jeśli to kogoś obchodzi, nie mogąc znaleźć lepszego rozwiązania, poradziłem sobie przy pomocy jQuery (polecam). Kod <html>
<head> <script type="text/javascript" src="../jquery.js"></script> <script type="text/javascript"> $(document).ready( function() { $("div.expand_wrapper").children("a.expand").click( function() { $(this).next("div.expand_text").toggle(); $(this).toggleClass('contract', 'expand'); }); }); </script> <style type="text/css"> (...) .expand_wrapper .expand_text { display: none; } </style> </head> <body> <div class="expand_wrapper"> <a href="javascript:;" class="expand">Rozwiń treść</a> <div class="expand_text"> adsf adsf </div> </div> <div class="expand_wrapper"> <a href="javascript:;" class="expand">Rozwiń treść</a> <div class="expand_text"> adsf adsf adsf </div> </div> </form> </body> </html> -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:29 |