![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
siemka chce zrobic stronnicowanie dla mojej prostej keisgi gosci ale cos nie wychodz mam taki kod wyswietlajacy ksiege
czy ktos moze mnie naprowadzic jak to powinno dzialac nie chce gotowego kodu bo sie nie naucze.Probowalem uzyc kodu kosmic oczywiscie zmienilem to co trzeba bylo ale mysql pokazywal jakis dziwny blad i nie dzielil na strony -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Postępowanie ze stronicowaniem wygląda mniej więcej tak:
1. zliczasz ile masz rekordów w bazie które chcesz wyświetlić 2. liczbę rekordów dzielisz na ilość rekordów jaką chcesz pokazywać na pojedynczej stronie i wynik zaokrąglasz do góry aby jedna strona nie "usiekła" 3. ustalasz zmienną np. $od=0 i masz zapytanie: select * from tabela limit $od, 15; co da nam 15 rekordów na stronie od rekordu pierwszego 4. link do kolejnej strony musi przekazać do zmiennej $od żeby się zwiększyła np. $od=15; wówczas wyświetlisz 15 rekordów od 15 do 30 itd. przekazywać możesz jak chcesz, czy GET czy POST czy inaczej, to zależy od Ciebie poza tym szukaj pod hasłem stronicowanie na forum w wyszukiwarce Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ok dzieki i sorki ze przed zalozeniem tematu nie poszukalem zaraz napisze kod i dam tu na forum zobaczymy co wykludze
![]() P.S czy moge to polaczyc z funckja Pokaz_ksiege()__
wykombinowalem cos takiego i nie wiem czy jest dobre oczywiscie bym to zamienil z funckja ktora podalem wyzej ![]() Ten post edytował marcio 12.11.2007, 22:05:19 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:57 |