![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z wstawieniem flv playera do skryptu.
Nie wiem jak dołączyć plik config.xml skrypt wczytujący plik swf wygląda tak: <OBJECT classid='clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000'codebase='http://download.macromedia.com/pub/shckwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0' WIDTH='550' HEIGHT='400' id='grmovie' name='grmovie'> <PARAM NAME=movie VALUE='$movie'> <param name='menu' value='false'> <param name='quality' value='high'> <param name='FlashVars' value='gcode=482CD697'> <embed src='$movie' flashvars='gcode=482CD697' menu=false quality=high WIDTH='550' HEIGHT='400' TYPE='application/x-shockwave-flash' PLUGINSPAGE='http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash' id='grmovie' name='grmovie'></embed></object> Natomiast ja używałem do tej pory coś takiego: <center><object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,0,0" width="600" height="400" id="flvplayer" align="middle"> <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" /> <param name="movie" value="flvplayer.swf?xml=config.xml" /><param name="quality" value="high" /><param name="devicefont" value="true" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" /><embed src="flvplayer.swf?xml=config.xml" quality="high" devicefont="true" bgcolor="#ffffff" width="600" height="400" name="flvplayer" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" /> </object><center> Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję. Ten post edytował rafnal 12.11.2007, 02:25:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 5 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
co to jest $movie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne jest to kod który jest osadzony w skrypcie php stąd zmienna $movie i brak cudzysłowów a są apostrofy
![]() Zastąp $movie Twoim flvplayer.swf?xml=config.xml Jeżeli chcesz to zrobić w php to:
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak $movie to jest zmienna.
Dzięki kossa za pomoc śmiga ale tylko z jednym plikiem .flv Zmieniłem wywołanie na inne i nie wiem jak w nim dodać bo mam fajny odtwarzacz i chciałem go wstawić tylko nie wiem jak? Próbowałem na różne sposoby i nic odtwarzacz zainicjuje ale nie wczytuje pliku .flv Proszę doradź jeśli możesz jak wstawić w ponizszym wywołaniu i jak zmodyfikować plik config.xml jeżeli ścieżka do pliku .flv jest w pliku config.xml? $file_url - to jest zmienna zastępująca ścieżkę do pliku .flv $thumb - to zmienna zastępująca ścieżkę do miniaturki Wywołanie odtwarzacza: Kod function flvplayer($file_url) { global $thumb; $theplayer = <<<EOD <table border='0' cellpadding='0' align="center"> <center><embed src="flash_flv_player/flvplayer.swf" width="320" height="240" allowfullscreen="true" flashvars="&displayheight=240&file=$file_url&height=240& image=$thumb&width=320" /><center> Plik konfiguracyjny odtwarzacza: Kod <flvplayer> <config> <AUTO_START>false</AUTO_START> <AUTORESIZE>true</AUTORESIZE> <!-- time in seconds --> <BUFFER_TIME>3</BUFFER_TIME> <!-- options: Off, On --> <CONTROLS>On</CONTROLS> <LABEL_ON_START_CLICK>Press start to play</LABEL_ON_START_CLICK> <LOOPING>false</LOOPING> <!-- relative path to .flv file to play with this applet --> <VIDEO_FILE_PATH>video.flv</VIDEO_FILE_PATH> <!-- number 0-100 --> <VOLUME>70</VOLUME> <skin_color>0x555555</skin_color> <speaker_icon>0x000000</speaker_icon> <time_color>0x000000</time_color> <video_bar_back_color>0xaaaaaa</video_bar_back_color> <video_bar_loading_color>0xaaaaaa</video_bar_loading_color> <video_bar_progress_color>0xaaaaaa</video_bar_progress_color> <volume_bar_back_color>0xaaaaaa</volume_bar_back_color> <volume_bar_progress_color>0xaaaaaa</volume_bar_progress_color> <!-- options: Up Left, Down Left, Up Right, Down Right --> <LOGO_APPEARANCE>Down Right</LOGO_APPEARANCE> <LOGO_CLICK_URL>http://www.rafnal.789mb.com</LOGO_CLICK_URL> <!-- relative path to a non-progressive JPG image --> <LOGO_PATH>logo.jpg</LOGO_PATH> <SHOW_LOGO>true</SHOW_LOGO> <visible>true</visible> <minHeight>150</minHeight> <minWidth>200</minWidth> <!-- number 0-100 --> <LOGO_ALPHA>50</LOGO_ALPHA> <VIDEO_ALPHA>100</VIDEO_ALPHA> <!-- options: _self, _blank, _parent, _top --> <LOGO_CLICK_URL_TARGET>_blank</LOGO_CLICK_URL_TARGET> <!-- number 0-100 --> <videoBrightness>50</videoBrightness> <!-- options: Up, Down --> <CONTROLS_LAYOUT>Down</CONTROLS_LAYOUT> <!-- work only if LOOPING == false. options: true, false --> <auto_reset_playhead>true</auto_reset_playhead> <video_back_color>0x000000</video_back_color> <panel_back_color>0x000000</panel_back_color> <!-- number 0-100 --> <panel_back_alpha>100</panel_back_alpha> </config> </flvplayer> z góry dzięki za help-a rafnal |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:47 |