![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 1.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie posiadam jeszcze takiego myślenia algorytmicznego ^^, aby zprojektować system języków. Chodzi mi naturalnie o to, że w jedenj klasie będę trzymał 2 metody a w nich różne tablice z danymi w jedenj funcji dane po polsku a w drugiej dane po angielsku, lecz tutaj moje myslenie się kończy, w jaki sposób zrobić ten system. Prosiłbym, aby któryś z użytkowników poświęcił chwileczkę czasu i wytłumaczył po polsku w jaki sposób mogę dojść do takiego efektu, a najlepiej jakby ktoś podzielił się skryptem PHP. Z góry dziękuję za udzieloną pomoc! Pozdrawiam Serdecznie, daw22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
robisz w html'u przycisk radio potem sprawdzasz jaka wartosc zostala wybrana i zaleznie jaka zostala wybrana wczytujesz strone
Ten post edytował marcio 11.11.2007, 14:56:05 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 1.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie o inną rzecz mi chodzi to jest zbyt proste i amatorskie. Chciałbym tak, że informacja o używanym języku trafia jako ciastko do przeglądarki, a potem sprawdza co zawiera to ciastko, jeżeli zawiera PL wykorzystuje dane z klasy Language i metody PL
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj.
Pisze z głowy więc mogą być błędy ![]() struktura plików: Kod lang |-- pl.inc.php |-- en.inc.php inc |-- language.php index.php i teraz tak: lang/pl.inc.php
lang/en.inc.php
inc/language.php
index.php
pozdro ![]() Ten post edytował GrayHat 15.11.2007, 11:53:58 -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
dzięki..
![]() przepraszam z drugi post, ale kombinuje cały czas i nic. Wejdę na stronę pojawi się raz tekst, a jak już odświeżę to od razu znika ;/ nie wiem o co w tym wszystkim chodzi, kod zdaje się być poprawny, chociaż tamten miał 2 błędy i je poprawiłem.. Proszę o pomoc ^^ pomógłby ktoś albo nasuną mnie na odpowiedni tok myślenia? ^^ już sobie poradziłem tak jak chciałem, dzięki pomocy ciasteczek. Temat można zamknąć |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:34 |