![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Mam problem ;/ Moim zadaniem szkolnym jest napisanie małego sklepu internetowego.. narazie zatrzymałem sie na dodawaniu produktów do bazy.. mam plik index.php w którym umieściłem formularz.. oraz plik dodawanie.php w którym znajduje sie kod, który zamiescilem ponizej.. Wracajac do problemu.. polega on na tym, iż po wpisaniu danych w pola cena i nazwa w indexie nie dodają sie one do bazy ;/ jeżeli zas nie wpiszemy zadnych danych to wyswietla sie prawidlowo komunikat ''Nie podales danych''.. prosze o pomoc.. chciałbym jeszcze zaznaczyc ze to sa moje pierwsze godziny nauki php ![]() <?php mysql_connect("*****","*****","*****"); mysql_select_db("sklep_internetowy"); $nazwa = $_POST['nazwa']; $cena = $_POST['cena']; if($nazwa == null or $cena == null) { echo 'Nie podales danych'; } else{ $handle = mysql_query("INSERT INTO `produkty` (`nazwa`, `cena`) VALUES ($nazwa,$cena)"); } $handle = mysql_query("SELECT id FROM produkty"); $ilosc = mysql_num_rows($handle); for($i=1;$i<=$ilosc;$i++){ echo '<ul>'; $query = mysql_query("SELECT * FROM produkty WHERE id=$i"); $query = mysql_fetch_assoc($query); echo "<li>".$query['id'].$query['nazwa'].$query['cena']."</li>"; echo '</ul>'; } ?> Ten post edytował krysti4nek 11.11.2007, 10:56:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:31 |