Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [PHP i Mysql] Usuwanie rekordu z bazy banych z pomocą PHP
Puzi

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Witam,
Od niedawna zacząłem się uczyć języka PHP i mam pewien problem. Chcę aby za pomocą formularza usuwać pojedynczor rekordy z pewniej tabeli w bazie danych.
Mam tabele w której są dwie kolumny. Pierwsza to taka która jest kluczem i w niej są pokolei numerki a druga to nazwa. I chcę abym mógł na stronie wyświetlało mi te wszystkie rekordy według tej drugiej tabeli a poźniej wybrać sobie rekord do usunięcia. Tylko jest taki problem że ja tego nie potrafię...

Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
JaRoPHP

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Pierwsza sprawa: BYKOM STOP!
Cytat(Puzi @ 10.11.2007, 22:16:40 ) *
Mam tabele w której są dwie kolumny. Pierwsza to taka która jest kluczem i w niej są pokolei numerki a druga to nazwa. I chcę abym mógł na stronie wyświetlało mi te wszystkie rekordy według tej drugiej tabeli a poźniej wybrać sobie rekord do usunięcia.
Uwierz, że poprawnie sformułowanie zdanie (zarówno pod względem gramatycznym jak i ortograficznym), ułatwi czytającym zrozumienie problemu.
Masz jedną tabelę, a chcesz, aby rekordy były wyświetlane według tej drugiej??

Czego dokładnie nie potrafisz?
- wyświetlanie rekordów: mysql_query" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual (zapytanie SELECT), mysql_fetch_row" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual,
- wybór rekordu: tworzysz dla każdego wiersza pole typu checkbox z wartością równą kluczowi głównemu, a potem (po przesłanie formularza): mysql_query" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual (zapytanie UPDATE).

--------------------
Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta...
+Quote Post
Puzi

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Nie no już znalazłem... Wystarczyło trochę poszukać. A chodziło mi że mam tabelę a w niej dwie kolumny.\
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:15