![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jak zmusić ajax do wysłania pliku do użytkownika ? Chodzi mi o efekt podobny do tego z PHP za pomocą header(). Próbowałem już różnych metod, np takie coś (sorry za tag PHP ale ładnie składnie koloruje):
ale zamiast próby pobrania zawartości to wpisuje mi ją do przeglądarki. Ustawiałem również nagłówki w pliku php i jak wywołam ten plik php osobno to pojawia się "zapisz jako" a w w/w sposób nie chce ... Proszę pomóżcie Ten post edytował Darti 10.11.2007, 10:54:05 -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przecież sam zapisujesz to co przysyła serwer do struktury dokumentu w linijce:
Kod document.write(obj.responseText); a powinienieś zrobić w tym miejscu coś w rodziaju: javascript write file exmple Powodzenia... -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pod IE hula aż miło, pod FF niestety nie ![]() rezygnuje tutaj z Ajaxa ... zrobię to jako zwykły formularz do nowej strony z metodą post a dane prześlę sobie za pomocą dynamicznie generowanych pól typu hidden. albo drugie rozwiązanie - window.open tylko nie wiem jak do takiego okna przekazać dane typu POST... albo trzecie - roboczy malusieńki iframe schowany gdzieś dla niepoznaki ... sam nie wiem Dzięki za pomoc ![]() -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 3 Dołączył: 3.01.2008 Skąd: PHP Planet Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz spróbować napisać skrypt w php, który łaczy się z twoim serwerem przez ftp
(funkcja fsocksopen) i przesyła plik pdf do przeglądarki przez ftp, taki mały trik i wyskoczy zapisz jako. Często stosowany do plików typu .pdf, aby nie uruchamiały się w przeglądarce (jeśli masz zainstalowany Acrobat Reader), tylko wyskakiwało okno Zapisz jako... mozesz pokombinowac tez z... Kod header('Content-Type: application/x-unknown'); header('Content-Transfer-Encoding: binary'); lub Kod <?php header('Content-Type: application/pdf'); header('Content-Transfer-Encoding: binary'); echo file_get_contents('jakis_plik.pdf',false,$contxt); ?> zobacz czy o takie cos chodzi zobacz Ten post edytował CrazyProgrammer 4.01.2008, 12:57:38 -------------------- INŻYNIERIA OPROGRAMOWANIA - PROGRAMOWANIE AJAX PHP SQL VB C++ C Perl d(html) Flash & Grafika
Any questions ??? contact me: crazyprogrammer (at) rocketmail ( dot) com skype: chrisnovack |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 16:55 |