![]() |
![]() |
-Totalnie Poczatkujacy- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czesc.
Bylbym strasznie wdzieczny, gdyby ktos byl tak mily i pokazal mi jak zrobic cos takiego jak to w php: Kod Public Class Form1 Label1.Text = String.Empty TextBox2.Clear() If TextBox1.Text = "" Then Label1.Text = "Nie mozesz nic nie wpisac..." Exit Sub End If Dim file_num As Integer = FreeFile() FileOpen(file_num, "ids.txt", OpenMode.Input, OpenAccess.Read, OpenShare.Shared) Do While Not EOF(file_num) Dim txt As String = LineInput(file_num) If txt.Length > TextBox1.Text.Length Then If txt.Substring(0, TextBox1.Text.Length) = TextBox1.Text Then TextBox2.Text = txt.Substring(txt.Length - 5) End If If txt.Substring(txt.Length - 5) = TextBox1.Text Then TextBox2.Text = txt.Substring(0, txt.Length - 7) End If End If Loop FileClose(file_num) If TextBox2.Text = "" Then Label1.Text = "Wpisz cos..." End Sub TextBox1.Clear() Label1.Text = String.Empty End Sub End Class Jak widzicie chodzi tutaj o prosta prace na tekscie, ktory sklada sie z wielu linijek ale jest ulozony tak: xx xx(4 cyfry oddzielone spacja), y(tekst w roznych dlugosciach). Chcialbym to samo zrobic w php. Zeby czytal ten tekst i zwracal mi, w zaleznosci od tego czy wpisze tekst czy te 4 cyfry, to drugie. Na przyklad wpisze cyfry, zwraca mi tekst itd. 2 okienka, jedno do wpisywanego tekstu, jedno do zwracanego. No i moze byc jeszcze przycisk potwierdzajacy wyslanie tekstu. Z pewnoscia jest to tak latwe w php jak w c++, ale jestem kompletnie zielony jesli chodzi o pisanie w php i bylbym strasznie wdzieczny gdyby ktos mogl mi na szybko pomoc z tym. Z gory dzieki, php'owy nowicjusz. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:55 |