![]() |
![]() |
-madoxx- |
![]()
|
Goście ![]() |
po odbiorze poczty wysłanej przez stronę, w outloku jest widziana jako zwykły tekst a nie jako kod HTML, sprawdziłem outlooka i jego ustawienia wszystko jest wporządku.
bo gdy wysłałem do siebie z outlooka wiadomosc HTML, wszystko było wporządku. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To znaczy że nie wysłałeś ze strony wiadomości w postaci html - dodaj odpowiednie nagłówki w funkcji mail" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - w komentarzach w manualu masz napisane jak to zrobić a na forum uzyj wyszukiwarki - wpisz mail - znajdziesz
Łukasz -------------------- |
|
|
-madoxx- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam takie cos , bo gdy odbieram maila, przez stronkę.. w o2.pl czy w interii czy gdziekolwiek, wtedy wiadomosc jest ładna i kod jest OK
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż kod jakim generujesz wiadomość email.
-------------------- |
|
|
-madoxx- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
-madoxx- |
![]()
|
Goście ![]() |
problem rozwiązałem używając phpmailer().
no ale ciekawi mnie co jest nie tak z tym mail(), bo z mail mam tyle dobrze ze nie bawię sie z smtp, loginem i hasłem, ale z drugiej strony, wiadmosci traktowane są jak spam. |
|
|
-madoxx- |
![]()
|
Goście ![]() |
no jednak problem dalej istnieje tyle ze inny,
bo w phpmailer () mamy nagłówke From, jako mój adres email. a rzecz w tym, ze po wypelnieniu formualrza, w nagłówku ma byc adres, tego kto wypełniał by mozna było mu odpisac. wiec teraz co z tym problemem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W formularzu do wysyłania maila musisz więc dać pole, w kótrym wypełniający poda swój adres zwrotny email. Wtedy, przy obróbce danych odebranych z formularza:
Ten post edytował drPayton 9.11.2007, 19:39:19 |
|
|
![]()
|
|
tu są błędy bo po </html> nie ma "; ale uznajmy że to coś źle skopiowałeś meil nie wysyłał się poprawnie bo masz obie linie z nagłówkami źle zadeklarowane bo jeśli coś pierwszego nagłówka nie możesz dokleić do zmiennej $header bo taka jeszcze nie istnieje, czyli tam kropka jest nie na miejscu i kodowanie iso-8859-2, powinno być:
Łukasz -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2007 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Php oferuje nam szereg możliwości łączenia kodu HTML z PHP. Jedną z nich jest:
Kod <?php Wypróbujcie tę metodę a powinno pomóc echo <<<HTML tutaj możesz umieścić cały kod html nie zwracając na nic uwagi :P HTML; ?> ![]() |
|
|
-madoxx- |
![]()
|
Goście ![]() |
W formularzu do wysyłania maila musisz więc dać pole, w kótrym wypełniający poda swój adres zwrotny email. Wtedy, przy obróbce danych odebranych z formularza:
nie moge tam wstawić aby w tym miejscu pobierał mi adres osoby wypełniajacej formualrz, bo wtedy phpmailer zwróci mi bład ze adres nadawcy jest zły. no bo chyba tam musi być wpisany, adres , zgodny z kontem smtp z którego wysłam poczte. ja mam podobnie jak tu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-madoxx- |
![]()
|
Goście ![]() |
dzieki to załatwiło sprawe
|
|
|
![]() ![]() |