![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam mały problemik, tworze system newsów wszytko było ok przy wyświetlaniu treści skróconej. Dodałem sobie WYSIWYG tinymce i wyświetla po zadekeklarowanej obciętej ilości znaków. Jednak do zliczania używa tutaj także tagów <html> i zdaża się że przy niektórych newsach wyświtla tylko zdjęcie i 4 wyrazy ;/ Nie potrafię ominąć liczenia tagów. Prosiłbym o jakieś nakierunkowanie przejrzałem manuala ale moja zieloność jakoś mnie trochę ogranicza ;] Próbowałem to zrobić za pomocą strip_tags" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, fgets" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, fgetss" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Poniżej kodzik liczący ilośc znaków:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz wyświetlać treści skróconej jako czystego tekstu, bez html?
Wydaje mi się że zachowanie formatowania w skróconej treści jest bardzo problematyczne bo np. jakiś tag może się zamykać 1000 znaków dalej... Jeżeli pozostaniesz na tekście bez html to sprawa chyba jest prosta:
Ten post edytował Foxx 9.11.2007, 12:18:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:23 |