![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taka funkcje:
Kod function stan_wejscie($stan) { require_once('baza.inc'); echo $stan . "<BR>"; $numer = 27918; $data_poczatek = '2007-03-01 06:00:00'; $data_koniec = '2007-03-31 21:00:00'; $sql = "select ca_number, ch_date, ch_card_state from cards, card_history where (ca_number='$numer') and (ch_card_state='$stan') and (ch_date between '$data_poczatek' and '$data_koniec')"; $count = 0; //wykonaj zapytanie $wykonaj = fbird_query($db,$sql); while($row = fbird_fetch_assoc($wykonaj)) { $wejscia = Array($count=>$row["CH_DATE"]); $wynik[$count] = $wejscia[$count]; $count++; } fbird_free_result($row); fbird_free_query($wykonaj); fbird_close($db); return $wejscia; } i wywojuje ja tak: Kod $wejscie = stan_wejscie(0); Kod $wejscie = stan_wejscie(1); i teraz jaki mam problem: po pierwszym wywolaniu zwraca mi tablice z jakimis tam wartosciami o jakie mi chodzilo i jest ok, ale drogie wywolanie nie zwraca nic:(. jak skomentuje jedno wywolanie (obojetnie ktore to druge dziala) ale dwa naraz niechca co robie zle ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
require_once('baza.inc');
zapewne masz tam takie rzeczy jak $db i tym podobne. No ale takie includowanie pliku powoduje, ze te zmienne sa widoczne tylko wewnatrz tej funkcji i tylko na czas jej wywolania. robiac require_once wywolujesz ten plik tylko jeden raz, a co za tym idzie, drugie wywolanie funkcji nie dostaje zmiennych z tego pliku baza.inc. Proste ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:32 |