![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 2 Dołączył: 10.07.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
na stronie http://www.tweaks.pl/ jest coś takiego: np. http://www.tweaks.pl/otworz.php?url=tworcy.net otwiera on zewn. strone. Mam pytanie. Czy to jest seo friendly i jak zrobić je w php? -------------------- aerobiczna 6 Weidera - forum o zdrowiu - firmy zajmujące się reklamą z całej Polski - dodaj swój wpis za darmo!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@NoiseMc: albo nie doczytaleś albo się pospieszyles. Pytanie brzmi "co to jest SEO friendly i jak je zrobić w php?".
Pytanie fakt troche smieszne. SEO friendly nie jest żadną technologią. oznacza ono poprostu sposób konstrukcji czegos (często w odniesieniu do linków) w sposób przyjazny wyszukiwarką. Czyli zamiast tak: www.strona.pl/index.php?action=jakas_akcja&method=jakas_metoda¶m1=ala_ma_kota&id=123 linki konstruuje sie w sposób bardziej czytelny i nie zawierający "zbędnych" elementow, czyli np tak. www.strona.pl/jakas_akcja/jakas_metoda/ala_ma_kota/123 częstym zjawiskiem jest też dodawanie do linków np tytułu danej strony w postaci odpowiednio przerobionej, czyli np. spacje zamieniamy na podkresliniki, plusy, minusy lub sredniki. to tak w skrócie a o tym jak zrobic takie linki dowiesz sie szukając informacji na temat np technologi ModRewrite //EDIT btw @NoiseMc zajżyj do manuala do opisu funkcji header bo cos mi mówi że herezje tworzysz, trzeci parametr oznacza kod nagłówka http wiec po co dodawac go do lini w któśej sam ten nagłówek ręcznie ustawiasz, mało tego wystarczyło te parametry wstawic w drugim headerze i pierwzzy byłby zbędny Ten post edytował devnul 8.11.2007, 22:37:22 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 2 Dołączył: 10.07.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat @NoiseMc: albo nie doczytaleś albo się pospieszyles. Pytanie brzmi "co to jest SEO friendly i jak je zrobić w php?" Cytat Czy to jest seo friendly i jak zrobić je w php? oboje nie umiecie czytać. @przekierowanie 301 przekazuje moc danej domenie. Można innym sposobem? -------------------- aerobiczna 6 Weidera - forum o zdrowiu - firmy zajmujące się reklamą z całej Polski - dodaj swój wpis za darmo!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fakt mój błąd
![]() Kod 303 => HTTP/1.1 303 See Other 304 => HTTP/1.1 304 Not Modified 305 => HTTP/1.1 305 Use Proxy 307 => HTTP/1.1 307 Temporary Redirect ja bym sugerował 307 lub metodę przekierowania po czasie, czyli html z użyciem meta refresh Ten post edytował devnul 8.11.2007, 22:57:42 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie nie czytalem chyba ze zrozumieniem.
Cytat btw @NoiseMc zajżyj do manuala do opisu funkcji header bo cos mi mówi że herezje tworzysz, trzeci parametr oznacza kod nagłówka http wiec po co dodawac go do lini w któśej sam ten nagłówek ręcznie ustawiasz, mało tego wystarczyło te parametry wstawic w drugim headerze i pierwzzy byłby zbędny ... ale gafa, nie pomyslalem nawet w ten sposob myslalem ze dodatkowo do 'HTTP/1.1 301 Moved Permanently' musze jeszcze kod bledu wyslac i dopiero potem przekierowanie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
po ilu sekundach google nie wykrywa przekierowania. Czytałem, że po 8? Prawda?
[zwykłe meta refresh] -------------------- aerobiczna 6 Weidera - forum o zdrowiu - firmy zajmujące się reklamą z całej Polski - dodaj swój wpis za darmo!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:31 |