![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2004 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem z zamiana przez preg_replace_callback
nie wiem jak napisac match dla dowolnego znaku za wyjatkiem jakiegos okreslonego <?php function pogrub($t){ return "<b>$t[2]</b>"; } $tekst="test1 {pogrub:ala ma kota} test2 {pogrub:ala ma psa}"; echo preg_replace_callback('/(\{pogrub:)(.+)(})/','pogrub',$tekst); ?> chodzi mi o nawias (.+) co zrobic zeby pasowalo wszystko poza znakiem '}' -------------------- there is no real life its only afk
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast (.+) wstaw ([^}]+) i już...
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2004 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
super dzieki
wlasnie kombinowalem z antyprzedzialami ale za bardzo a to takie proste ![]() -------------------- there is no real life its only afk
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:17 |