![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki pytanko otóż zaczynam ze smarty, juz troche porobilem ale mam prbolemik. Poniewaz chce uzyc cachowania, ktore byloby bardzo dobrym rozwiazaniem, ale:
Mam np logowanie w kazdej poid stronie na stronie czyli w kazdym pliku tpl. No i jezeli ktos sie zaloguje to musi odczekac czas az sie usunie plik cache wedlug okreslonego lifetime'a. Mozna to rozwiazac poprzez usuwanie tplow jak sie ktos zaloguje, ale to rozwiazanie jest bezsensowne jezeli logowalo by sie sporo osob. Jak myslicice jak to rozwiazac by kod ktory tyczy logowania w pliku .tpl nie byl cachowany? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawde mowiac to ciezko mi jest ciebie zrozumiec
![]() {if}{/if}? Po prostu masz plik tpl i jezeli ktos jest zalogowany to wysylasz do smartiego np cos takiego $smarty -> assign('zalogowany',1); a pozniej w tym tpl dajesz taki blok kodu:
-------------------- "Was that it?" - Ertai
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastosowalem sie do tego co podales drPayton, a dokladnie do drugiego przykladu: mam plik kategoria.php wyglada tak:
tzn to tylko jego czesc ale ta najwazniejsza:
A w pliku kategoria.tpl tak:
To na samej gorzae strony. A tam gdzie mialo wysiwetlic sie dynamiczne logowanie: {nocache:0d87536e10473b724e04526cfeaf8119#0} nie wiecie jak mi pomoc? Ten post edytował Regyam 6.11.2007, 20:43:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W odpowiedzi na PW:
Nie wiem. Spróbuj może usunąć cache i odpal raz jeszcze. Nie znam się na tym, nie korzystam ze Smarty Ten post edytował drPayton 7.11.2007, 19:50:04 |
|
|
![]()
|
|
No bez cache dziala
![]() Wie ktos moze jak zastosowac {insert} do tego mojego kodu? czy w ogóle da sie do tego przerobic. Bo jak widze to na {dynamic} i moj blad nikt nie ma pomysłu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:31 |