![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam napisany prosty skrypcik z planem lekcji ktory jest przechowywany w tablicy asocjacyjnej.Napisalem funkcje ktora wrzuca ten plan do pliku tekstowego i kompletnie nie mam pojecia jak ten plik pozniej mozna przepakowac znowu do tablicy asocjacyjnej.Moze ktos z was pomoze
![]() ![]() <?php $zapis=""; $przedmiot = array ( 'Poniedzialek'=>array ('11:50'=>'PiO (w)','15:10'=>'Linux (w)'), 'Wtorek'=>array ('11:50'=>'Pio (lab)','13:30'=>'Grafika (lab)','15:10'=>'Linux (lab)'), 'Sroda'=>array ('08:30'=>'PHP (w)','10:10'=>'Grafika (w)','11:50'=>'PHP (lab)',), 'Czwartek'=>array ('11:50'=>'Systemy wbudowane'), 'Piatek'=>array ('10:10'=>'SBD (w)','11:50'=>'SBD (lab)','13:30'=>'Angielski'), ); foreach ($przedmiot as $dzien => $przedmioty) { $zapis=$zapis.$dzien; echo '<table border="1">'; echo '<tr><td colspan="2" align="center">'.$dzien.':</td></tr></br>'; foreach ($przedmioty as $godzina =>$zajecia){ //echo '<table border="1">'; echo '<tr>'; echo '<td>'.$godzina.'</td> <td> '.$zajecia.'</td>'; echo '</tr>'; $zapis=$zapis.$godzina.' '.$zajecia; } echo '</table>'; } zapisdopliku($przedmiot,$zapis); function zapisdopliku($przedmiot,$zapis){ $plik = @fopen("test.txt","ab"); if (!$plik) { echo 'Nie mogę otworzyc pliku!'; exit; } $status=fwrite($plik, $zapis); if($status) { echo '</br>Plik zapisany prawidlowo'; echo '</br><a href="statystyka.php">Statystyka zapisanego pliku</a>'; } else echo 'blad zapisu'; fclose($plik); } ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:46 |