![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i dalej pisze do was bo ciagle schody przede mna...
tym razem mam maly problem z uploadem plików... a mianowicie chodzi o to ze chce dodac sprawdzenie wielkosci pliku który ma byc dodawany do galeri, ale cos mi nie działa cos tam nasklejałem ale chyba zle bo nie działa to moj plik dodaj.php Kod <?php $file_tmp = $_FILES['file']['tmp_name']; $file_name = $_FILES['file']['name']; $datans = date("Y-m-d H:i:s"); $file_size = filesize($file_name); if ($file_size >= 1856) { $show_filesize = number_format(($file_size / 1856),2) . " KB"; if (is_uploaded_file($file_tmp)) { move_uploaded_file("$file_tmp","galeria/$file_name"); $sql = mysql_connect('localhost', 'root', 'vertrigo') or die('Brak polaczenia z baza danych'); mysql_select_db('galeria_zdjec') or die('Wystapil problem z dostepem do bazy'); mysql_query('INSERT INTO galeria (zdjecie,opis,datans) VALUES (\''.$file_name.'\',\''.$_POST['opis'].'\',\''.$datans.'\')') or die ('Błąd bazy'); mysql_close($sql); echo "Plik zostal skopiowany: $datans"; echo " "; echo "Wielkosc pliku $file_name: $show_filesize "; } else { echo"Wystapil blad podczas kopiowania"; } } else { echo "Twoj plik jest zbyt duzy i nie moze zostac dodany."; echo " "; echo "Maxymalny rozmiar pliku to 1856 KB (1,8 MB)."; } ?> no i jak wcisne dodaj do galerii to wyswietla mi taki komunikat: Warning: filesize() [function.filesize]: stat failed for eisplanet04.jpg in C:\Program Files\VertrigoServ\www\galeria_zdj\dodaj.php on line 5 moze ktos wie o co hcodzi.. bo ja ciagle sie ucze i sam kombinuje wiec nie dziwcie ze ze pisze z pytaniami i ze moze nawet tak banalnymi.. ale nie wiem jak to rozwiazac ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:00 |