![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (20%)
|
Proszę o ocenę kodu i grafiki strony www.innyportal.cba.pl/ip w miejscach box lewy/prawy będą jeszcze wyniki Lotto i kalendarzyk z możliwością edytowania notatek, ew. reklama
Ten post edytował firex 4.11.2007, 23:21:12 -------------------- |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%)
|
powiem krótko - tragedia - XIX wiek jesli o design idzie. co do kodu - to juz lepiej - chociaz tez rewelacji nie ma
-------------------- |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Moim zdaniem gorzej niż tragedia. Tak strony były robione 10 lat temu. Brzydka grafika, szare kolory i wszystko źle dobrane.
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%)
|
"Trochę inny portal..." - no tak, jakby nie patrzeć to racja.
No dobra nic innego nie znalazłem do czego by się przyczepić. Zainstaluj sobie jakiś program graficzny, np. gimp bo jest tani i wolny i pobaw się trochę. To na prawdę będzie dobry krok w Twojej karierze. -------------------- |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (20%)
|
Cytat Zainstaluj sobie jakiś program graficzny, np. gimp 4 laye już zrobiłem w gimpie...Cytat powiem krótko - tragedia - XIX wiek jesli o design idzie w XIX wieku nie wiedzieli co to design...Cytat i wszystko źle dobrane. ludzie na tym forum są.... inni. Najłatwiej powiedzieć, że jest wszystko źle, ale prosiłbym o wyszczególnienie ("-", "+") wad/zalet, bo naprawdę to mi pomoże. Będę wiedział jakich błędów NIE MOGĘ popełniać w przyszłości...
-------------------- |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat gimp bo jest tani Darmowy Cytat ludzie na tym forum są.... inni Takie uwagi, zatrzymaj dla siebie. Co do + i -. Plusów nie ma, a reszta to minusy. |
|
|
|
|
|
|
|
a nie może ktoś po prostu uzasadnić DLACZEGO?
dlaczego top się nie podoba, co jest nie tak z menu, co macie do stopki, tło też się nie podoba..., co jest źle z kolorami - co poradzicie, ........? Cytat Takie uwagi, zatrzymaj dla siebie. każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii...
-------------------- |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2007 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%)
|
Chłopie, gdzie tu jest top?? Przecież to jest jakiś straszny gradient (albo nawet nie, może to pędzlami robiłeś - nieważne).
Najeżdżam na :Wstecz | Indeks haseł | Odśwież | Mapa serwisu | Dalej, ukazuje mi się podświetlenie. Nic bym do tego nie miał, jeśli nie byłby to taki kolor oraz jeśli by mi się to nie rozjeżdżało Pozdrawiam P.S Zmień też czcionkę. Ten post edytował Eron 5.11.2007, 18:15:38 -------------------- Jestem początkujący. Nie uważam się za mistrza. Pamiętaj! Wyrażam tylko swoją opinię |
|
|
|
|
|
|
|
a teraz?
-------------------- |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza |
Wszystko zostało już powiedziane. Lepiej wywal to w diabły i na spokojnie zacznij od początku.
PS: może zleć to jakiemuś grafikowi? |
|
|
|
|
|
|
|
nie, gdyż dążę do nauki grafiki
-------------------- |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza |
To dąż dalej, ale długa droga przed Tobą. Obsługi programu graficznego można się nauczyć, natomiast "smaku" już nie bardzo.
|
|
|
|
|
|
|
|
Cytat Obsługi programu graficznego można się nauczyć nie o tym mówię. mówię o "nauczeniu" grafiki, tzn. tworzyć laye, designy... BTW. Dlaczego forum mnie ciągle wylogowuje? -------------------- |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%)
|
Darmowy Kurcze, szybko pisałem i nie zwróciłem uwagi. Jeśli ktoś poczuł się urażony to przepraszam. Powracając do topicu Pana @firex to nie rozumiem Pana oburzenia. Przecież i tak wie Pan doskonale, ze strona jest na niskim poziomie i nie wiem dlaczego kłóci się Pan z użytkownikami forum. Jeśli chce Pan zobaczyć dlaczego właśnie Pana dzieło jest według użytkowników słabe, to proszę wejść sobie na przykład na takie wp.pl i spróbować porównać obie strony, oczywiście nie zwracając na różniące je tematyki. A teraz napiszę coś co jest moim zdaniem bardzo ważne u programisty jak i bardziej ważne u grafika. Jeśli chce Pan zajść bardzo daleko w programowaniu to musi Pan zrozumieć, że programista nie powinien oceniać własnego dzieła, jeśli jest one przeznaczone dla innych użytkowników. To jest normalne u człowieka, że jego projekt, a później praca wydaje mu się lepsza, a gdy spojrzy na to po kilku/kilkunastu miesiącach, w których nie próżnował wydaje mu się to nieprofesjonalne i po prostu kiepskie. To normalne u człowieka, i właśnie dlatego podczas wypowiadania się na temat oceny własnej pracy powinniśmy podchodzić do tego chłodno i bez zbędnych emocji. Oczywiście jest to moje zdanie na ten temat. Pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę powodzenia w późniejszym tworzeniu. PS Nie bądźmy chłodni przy tworzeniu bo może stać się to nudne i pozbawione sensu. To także moje zdanie. Ten post edytował Kildyt 5.11.2007, 20:39:53 -------------------- |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2006 Skąd: 2322 Ostrzeżenie: (0%)
|
Tragedia, nic mi sie nie podoba. 1/10
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat Cytat powiem krótko - tragedia - XIX wiek jesli o design idzie w XIX wieku nie wiedzieli co to design... i to właśnie wygląda tak jakbyś przed chwilą ten design wynalazł. Ten post edytował devnul 6.11.2007, 10:28:29 -------------------- |
|
|
|
|
|
|
|
Cytat i to właśnie wygląda tak jakbyś przed chwilą ten design wynalazł. to chyba dobrze?bo lepiej wynaleźć design niż robić strony wg. aktualnie modnego...3 kolumnowego (modny dla portali) -------------------- |
|
|
|
|
|
|
Radziłbym Panu @firex, aby dokładniej przeczytał mój wcześniejszy post i wziął sobie chociaż trochę do serca.
-------------------- |
|
|
|
|
|
|
Cytat Cytat i to właśnie wygląda tak jakbyś przed chwilą ten design wynalazł. to chyba dobrze? bo lepiej wynaleźć design niż robić strony wg. aktualnie modnego...3 kolumnowego (modny dla portali) źle się wyraziłem - chodziło mi raczej o to że to wygląda tak jakbyś dopiero co design jako formę sztuki wynalazł (coś jak odkrycie ameryki czy wynalezienie koła). Wiesz ze jest cos takiego ale nie bardzo wiesz do czego służy i jak tego użyć. to co jest jak mówisz modne to nie tyle chodzi o mode czy o sam wygląd. Grafika do stron internetowych to jest nietypowa forma grafiki - grafika użytkowa. Więc z założenia musi być na pierwszym miejscu funkcjonalna, a na drugim posiadać jakieś tam walory estetyczne. Twoja praca nie ma ani jdnego ani drugiego. No i nie rozumiem czemu wywaliłes ze swojego postu link do tego "dzieła" skoro jestes przekonany o jego "poprawności" -------------------- |
|
|
|
|
|
|
|
Cytat No i nie rozumiem czemu wywaliłes ze swojego postu link do tego "dzieła" skoro jestes przekonany o jego "poprawności" nie wywalałem linka...
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 03:21 |