![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki adres
czy jest jakas mozliwosc aby zczytac te id_prod i pobrac z bazy wartosc jakie im odpowiadaja? -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2005 Skąd: Białowieża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy wiesz, ale $_GET dostanie tylko jeden id_prod... ten ostatni
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz, że przedstawiony przez Ciebie sposób nadpisuje zmienne:
-------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, ale jeszcze nie wszystko stracone.
co byscie powiedzieli, ze gdy po raz pierwszy sciagnie sie getem id_prod jakos go zapisac z unikalnym id, lub w jakiejs zmiennej. Gdy drugi raz sciagnie sie innego id_prod tez go jakos zapisac ? jest to jakos mozliwe ? -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2005 Skąd: Białowieża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
kiedy u mnie sesje i ciastka nie bardzo dadza rade, jedyne co mi pasuje to wlasnie get.
-------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakoś nie widzę wyjścia z tej sytuacji. Nie może być przecież trzech zmiennych z tymi samymi nazwami bo niby skąd serwer będzie wiedział, który to który? Nie możesz nazwać każdej zmiennej w indywidualny sposób? Hmm, może podczas wysyłania danych zastosować pętle, aby do każdej nazwy na końcu dodawał 1, następnie 2 i tak dalej?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
hmm,
zamiast robic petle, ktora i tak nic nie da,dodaje do $id_prod id aktualnie wybranego produktu, ta ze w koncu mam adres: ...&id=10&id_prod99=99 tylko jak teraz wczytac ta wartosc na drugiej stronie ?
Ten post edytował trucksweb 4.11.2007, 21:11:08 -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej będzie używać prod_id jako tablicy, np.: /strona.php?prod_id[]=3&prod_id[]=4&prod_id[]=124 tyle że adres strony może stracić na estetyczności, gdy "[]" zamienią się na "%5B%5D"
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
a moglbys podac przyklad jak zastosowac ta tablice, juz rano probowalem ale cos nie wychodzilo z tymi tablicami :/
Ten post edytował trucksweb 5.11.2007, 11:33:30 -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lektura na wieczór: array_map" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, array_unique" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, implode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/com...tml#function_in -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
super, dziala dzieki.
ale teraz zczytuje mi ostatnie id produktu, a jak wyswietlic wszystkie jakie tylko zostaly wybrane ? nie wim czy to w petli dac i jakie wartosci dac do for'a ![]() -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:40 |