![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem dotyczący kodowanie w templatce ( *.tpl ) Liczmy mam dwa pliki: - core_body.tpl - core_leftmenu.tpl W pliku core_body.tpl znajdowało się kodowanie windows-1251, zmieniłem na utf-8 W pliku core_body.tpl znajduje się całe ciało, a w pliku core_leftmenu.tpl i innych znajdują się jedynie tabele odnoszące się do pliku core_body.tpl. Głównie chodzi o kodowanie, działa poprawnie jedynie w Newsach. Inne strony typu "Download" czy "Menu Boczne" już nie łapią kodowania i zostają mi jedynie krzaczki. Ogólnie wszystko nie chodzi oprócz Strony Głównej Niewiem co dalej zrobić, robię spolszczenie do CMSa i wpadłem na to nieszczęście jak człowiek na gó**o. ![]() Spójrzcie Click Screenshot Proszę o Pomoc! Ten post edytował AcdX 4.11.2007, 18:29:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troche to malo precyzyjne. Sprawdz kodowanie wszystkich plikow tpl jakich uzywasz. Sprawdz tez jakie kodowanie dajesz w htmlu jezeli kodujesz pliki w utf8 to niech w html tez bedzie utf8. Pozmieniaj sobie recznie kodowanie strony (pod Firefoxem sa odpowiednie pluginy do tego) i sprawdz czy w ktoryms kodowaniu strona wyswietla sie poprawnie.
-------------------- "Was that it?" - Ertai
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 23:50 |