![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pole textowe, do którego wpisuję liczbę. Obok jest button, który wywołuję funkcję w js (np. dodaj_input()). Wszystko znajduje się wewnątrz formularza i chciałbym, aby po wywołaniu funkcji, pod owym inputem, pojawiła się określona liczba nowych inputów. Potrafię zrobić pętlę, tylko nie wiem, jak zrobić, aby wyświetliło się do w dobrym miejscu.
Tak, jakby było nie jasne, to wpisuję 3 do pola tekstowego i w efekcie niżej mam: <input type="text" /> <input type="text" /> <input type="text" /> pzdr -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 6 Dołączył: 31.08.2005 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <form>
<input type="text" id="liczba" name="liczba" /> <input type="button" value="xD" onclick="inputy(this.form)" /> </form> inputy = function(oForm){ var input; var liczba_inputow = oForm.liczba.value; for(var i = 0; i < liczba_inputow; i++){ input = document.createElement('input'); input.type = 'text'; oForm.appendChild(input); } } Ten post edytował slammer 4.11.2007, 00:51:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, ale... no właśnie. Nie do końca spełnia to moje oczekiwania
![]()
Dopisałem input.name = 'link'+i; i input.maxlength = '255'; to będzie dobrze? Nie widzę tych pól w źrodle, więc nie wiem, ale po wysłaniu mają wartość, więc nie jestem pewny jedynie maxlength. ![]() Wracając do umiejscowienia to od razu się zapytam, bo jak widać formularz jest w tabelce, to dodam normalnie wiersze i komórki (<tr> i <td>) document.write()? Bo na razie w ogóle mi się to pojawia poza tabelkę, więc nie wiem. -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:05 |