![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
1). Czy istnieje możliwość zablokowania takiego menu głównego w przeglądarkach? Skróty klawiaturowe mam już zablokowane... 2). Jak zablokować takie małe menu z 4 opcjami (Zapisz obraz itp), które pojawia się po najechaniu kursorem myszy na zdjęcie? 3). Czy w PHP lub innym języku można sprawdzić czy przeglądarka obsługuje skrypty JS (wyłączona opcja interpretowania skryptów JS)? Jeśli ktoś wie co zrobić z tym to bardzo proszę o pomoc ![]() Ten post edytował Kosa_03 3.11.2007, 14:29:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1); W JS oczywiście nie ma takiej możliwości.
2); Chodzi Ci o menu kontekstowe ? 3); W PHP nie można (chyba, że zrobisz właśnie w PHP + JS odpowiedni skrypt by sprawdzić czy zostały wywołane) w innych np. C++ można. Pozdrawiam. -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.) Ok
![]() ![]() 2.) Chodzi mi o takie "menu" które wyskakuje tylko na obrazkach w lewym górnym rogu obrazka, jeśli się najedzie kursorem myszy na dany obrazek... Tam są cztery opcje... i dodatkowo jak się obraz nie mieści w dolnym prawym rogu wyskakyje przycisk powiększenia obrazka... Występuje to w przeglądarce IE Menu kontekstowe, które wyskakuje pod prawym przyciskiem myszy jest zablokowane ![]() 3.) Jak połączyć JS i PHP ? Próbowałem i mi się nie udawało ![]() Dzięki za odpowiedzi ![]() Pozdrawiam również ![]() Ten post edytował Kosa_03 4.11.2007, 12:09:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2); Tak właśnie przeczuwałem, że chodzi Ci o IE bo tylko w tej przeglądarce takie menu domyślnie jest. Nie wiem czy da się usunąć, bo nie korzystam z tej przeglądarki. (:
3); Na forum pełno tu o tym, a o Google nie wspomnę (; -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:29 |