![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki problem. Chcę zrobić rzeby za pomocą javascript była możliwość wyboru czy zgasić sesję otwartą dla urzytkownika który sie chce zalogować czy nie gasić. ma to znaczenie tylko w przypadku zgaszenia przeglądarki i ponownym jej otwarciu ... albo próbie ponownego zalogowania na to samo hasło przez inną osobe. stworzyłam taki kod ale coś w nim jest nie tak Kod kod php ............ ?> <script type="text/javascript"> <!-- var answer = confirm ("Urzytkownik <?php echo $username; ?> jest już zalogowany. Kontynuacja logowanie przerwie istniejącą sesje. Czy napewno chcesz się zalogować?"); if (answer){ <?php interbase::set_ib_logout($rowsess); ?> }else{ alert ("Nie jesteś zalogowany.") } // --> </script> <?php dalszy kod php ................. Objaw: wyświetla informacje z tekste "Nie jesteś zalogowany" a i tak wylogowuje - czyli interpretuje kod wylogowania. Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo javascript dziala po stronie uzytkownika a php po stronie serwera
czyli jaki by warunek nie byl w js, to kod php i tak zostanie wywolany zrob w warunku javascript document.location... i przekierowanie daj na plik w ktorym zostanie wywolana funkcja wylogowania |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brzmi sensownie ale javascript nie jest moją mocną stroną ...
mogę prosić o kawałek kodu?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 03:52 |