![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Szukałem, szukałem, lecz nie znalazłem. Piszę pracę dyplomowa na temat dynamicznego generowania grafiki przez PHP. Dane są przesyłane poprzez zmienne do skryptu który przekształca je w plik PNG. Problem w tym że przy przesłaniu tekstu gdzie nie ma spacji- wszystko działa, ale gdy tylko wpiszę spacje plik się generuje ale jest on pusty. Jeśli spróbuje wpisać znak "+" to w wygenerowanym pliku PNG pojawia się znak spacji, a nie "+". Próbowałem już sprawdzać co jest przesyłane przez formularz, ciąłem to na pojedyńcze znaki i próbowałem zastapić np znaki spacji na znak "+" (nie działa, tzn. zmienne się modyfikują, ale plik PNG dalej jest pusty). Próbowałem użyć funkcji "urlencode" (czy jakoś tak) - ale też nie działa. Skończyły mi się pomysły... Oto kawałek kodu generującego PNG: $licznik=1; // $licznik okresla którą linijkę tekstu obrabiamy while ($licznik <= "$przekaznik") { imagettftext($im, $fl_size[$licznik], 0, $x[$licznik], $text_hight[$licznik], $czarny, $font[$licznik], $string[$licznik]); //tworze obraz z wczytanej linii $licznik++; $przesuniecie=$przesuniecie+$przesuniecie; }; //Export obrazka i zwolnienie pamieci ImagePng($im); ImageDestroy($im); Pomożecie?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:33 |