![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nigdzie na tym forum nie znalazlem tego tematu. Mianowicie chce znalezc odpowiedz na problem postawiony na
TEJ stronie... Jest to strona platna i to nie malo a problem nie wydaje sie az tak skomplikowany... Jesli juz gdzies to bylo a nie udalo mi sie znalezc prosze o link do takiego tematu. OK.. juz sobie poradzilem dzieki funkcji EXPLODE. Ale mam teraz inne pytanie: jesli po rozbiciu explode'm mam: $array[0] = 1 $array[1] = 5 $array[2] = 8 i mam tabele GROUPS oraz USERS. Kazdy user w polu USER_GROUPS ma np. "1,5,8," (id poszczegolnych grup do ktorych nalezy). jak teraz wyswietlic dla niego nazwy grup? tzn jak wyszukac "GROUP_NAZWA WHERE GROUP_ID = ktoras z wartosci $array czyli ktorys z elementow USER GROUPS" ![]() Ten post edytował wicc 1.11.2007, 10:37:30 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 4 Dołączył: 24.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
będziesz musiał sie posłużyć php jeśli uwikłałeś tak dane w tabeli.
Ten post edytował dymsza 1.11.2007, 10:49:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. przy takiej strukturze bazy robisz
i masz nazwy grup 2. poprawiasz strukture bazy do *normalnej* relacji wiele do wielu i wtedy 2 JOINy i po sprawie -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:04 |