![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2006 Skąd: Żary Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym dowiedzieć się, czy da się wyciągnąć źródło strony za pomocą preg_match, ale z pliku, który jest dostępny tylko po zalogowaniu do serwisu.
Na zwykłych plikach html operacja ta jest bardzo prosta, ale jeśli chciałbym wczytać źródło dla osobnego konta, sytuacja się komplikuje, gdyż przeglądarka twierdzi, że nie jestem zalogowany. I często zamiast źródła widzę stronę do logowania. Przykład:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Co to ma wspólnego z OOP?
Przenoszę na PHP -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2006 Skąd: Żary Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o pomoc, zanim temat spadnie gdzień na szary koniec.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest dosc rozwlekly problem. W takim wypadku mozna uzywac fsockopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, wyslac naglowki fwrite" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, pobrac naglowki strony (a konkretnie cookies, np ID sesji), wyslac odpowiednie naglowki metoda POST z loginem i haslem, wysylajac razem z nimi pobrane ciasteczka. Potem mozna kolejnym zapytaniem do serwera (wykorzystujac odpowiednie cookie) pobrac zawartosc strony po zalogowaniu.
To jest opis skryptu, a jego samego na pewno nikt tutaj nie ma zamiaru pisac bo zajmuje co najmniej pol godziny... Ten post edytował franki01 2.11.2007, 01:09:25 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za odpowiedź, to mi wyjaśniło w jaki sposób rozwiązać problem. Postaram się sam napisać skrypt, ale nie wiem czy dam radę. Więc jeśli ktoś mimo to znalazłby chęci by napisać choćby zarys skryptu, byłbym wielce wdzięczny.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:14 |