![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!!
Zwracam się z następującą sprawą, potrzebuję kupić pilnie router, jednak nie znam się wogóle na tych sprzętach, może ktoś tutaj będzie mógł mi pomóc, poniżej opiszę wymagania: - router będzie miał max 4 komputery podłączone(czyli standard) - jeden z komputerów na którym stoi linux+apache(czyli w sumie serwer:p) byłby przepuszczany na zewnątrz i po podaniu ip innym pokazywała się strona serwera(tutaj mniej więcej wiem jak to poustawiać bo już co nieco czytałem, więc z instrukcją sobie poradzę jak przyjdzie co do czego:p) - żebym mógł ustawić sobie bezproblemowo panel administracyjny routera na inny port(fajniej by było jakby też można było ustawić inne ip) - serwer mój stoi na neostrada+noip, więc musi on też mieć obsługę ADSL - nie zależy mi aż tak bardzo na cenie, więc może to być jeden z droższych modeli - nie interesują mnie rzeczy typu "na allegro można kupić go tanio jak poszukasz" - w grę wchodzi tylko sklep czy ktoś może mi polecić taki sprzęt? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh, jest tu jeden problem:)
nie ma wbudowanego modemu adsl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2005 Skąd: Białowieża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem identycznie postawione wymagania, kiedy montowałem sobie sieć domową. Rozwiązanie?
PIII 800mhz/128mb ram, na nim parę sieciówek, model\m od neo+ pod usb, NND Linux z apachem/ftpem/resztą potrzebnego śmiecia. Jedyna wada w porównaniu do normalnego routera to większy pobór prądu... poza tym same zalety ![]() Ten post edytował rolnix 2.11.2007, 09:48:08 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedyna wada w porównaniu do normalnego routera to większy pobór prądu... Pozostałe wady to: hałas, zajmowane miejsce, koszt zakupu sprzętu (zakładam, że ktoś może nie mieć starego PC), skomplikowana instalacja, konfiguracja i obsługa (nie każdy jest miłośnikiem konsoli). -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osobiście polecam Linksysa Wag200G. Jest tani i niezawodny. Mam go już pare miesięcy i ani razu nie musiałem go resetować. Krótki opis na moim blogu.
-------------------- rabinek.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam WRT54GC Linksysa podłączonego do DSL-320T D-Linka. Dlink działa w trybie bridge, więc całość konfiguracji, włącznie z DDNS'em znajduje się na linsysie. Działa miodnie. Oczywiście nie polecam takiej konfiguracji, bo to niepotrzebna strata kasy. Ja wcześniej miałem linksysa na innym łączu, później założyłem netię i dokupiłem Dlinka.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
-mkdes- |
![]()
|
Goście ![]() |
Może ten sprzęt podoła wymaganiom: Multikombajn ADSL anex A,B Router WiFi QoS, Acces Point, Switch
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:18 |