![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WItam,
mam następujący problem: potrzebuję połączyć się z pewną witryną, przeprowadzić tam autoryzację, po czym ściągnąć pliki xml generowane na bieżąco. Niestety zwykłe funkcje ściągające file_get_contents itp. nie działają gdyż pliki nie są tryzmane besposrednio na serwerze, do tego dochodzi jak wspomniałem autoryzacja. Czytałem trochę i zdajsie można to rozwiązać z wykorzystaniem klas System.Net.HttpWebRequest/System.Net.HttpWebResponse czyli metodą ściągania danych do łańcucha tekstowego. Niestety nie znalazłem nigdzie w miarę jasno opisanej metody z użyciem tych klas i jeszcze pod platforme www. Jezeli ktoś robił już coś podobnego prosiłbym o pomoc, ewentualnie jakieś inne pomysły rozwiązania problemu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takich klas w PHPie nie ma. Sa one dostepne dla platformy .NET - nie to forum
![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tzn. rozumiem nie jest realne zrobienie tego pod stronę WWW przy użyciu HttpWebResponse ?
Jeżeli nie, czego użyć aby przeprowadzić autoryzację i zassać takie dane? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
M.in. ten artykuł wcześniej cyztałem i myślałem ze da sie jakoś to rozwiązać i tym sposobem
![]() Ale generalnie chcę zeby to działało a musi być w php, poczytam o curlu w takim razie ![]() Próbowałem tego curla i jedno co mi sięudaje to autryzować: $c = curl_init(); curl_setopt($c, CURLOPT_URL, 'http://mojastrona.pl/autorize.php); curl_setopt($c, CURLOPT_POST, 1); curl_setopt($c, CURLOPT_POSTFIELDS, 'login=aaa&password=bbb'); curl_setopt($c, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); echo curl_exec($c); zwraca 1-ke czyli poszło. Ale teraz po autoryzacji potrzebuję z zachowaniem autoryzowanej sesji pobrać dane: $file = fopen("plik_do_zapisu.txt", "w+"); curl_setopt($c, CURLOPT_URL, "http://mojastrona.pl/dane.xml"); curl_setopt($c, CURLOPT_FILE, $file); echo curl_exec($c); curl_close($c); Niestety otrzymuję pusty plik ![]() Może by ktoś pomógł? ![]() Ten post edytował marekk 29.10.2007, 21:02:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:18 |