![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chcę zrobić skrypt który pobierze dane z tablicy GET do danej zmiennej, później umieszczając w kolejnych zmiennych wartości będące w tablicy GET.
Na przykład: hiszpaniec89.ovh.org/index.html?imie=dom&nazwisko=wil Zależy mi na funkcji która rozbije te dane na 2 zmienne, w tym przypadku 1 miałaby wartość "dom" a druga "wil". Udało mi się pobrać do stringa cały adres, ale nie umię tego rozbić, prosze o pomoc.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po co wogole bawic sie w rozbijanie ciagu ale mozna to zrobic splitem Wiem jak to zrobić w PHP, tyle że ja chciałbym taki efekt uzyskać w javascripcie. Nie wiem czy można by to wykonać funkcją indexof, jeżeli tak to jak jej użyć, ponieważ nei znam składni. Ten post edytował hiszpaniec 29.10.2007, 16:30:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na wstępie taka mała dygresja: Nie powinieneś zaśmiecać forum problemami, których rozwiązanie można znaleźć już w pierwszej dziesiątce wyników wyszukiwania na googlach (i to po polsku, np według: +javascript +pobranie zmiennych z adresu) (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/aaevil.gif)
LINK A poniżej znaleziony tam kod:
Ten post edytował drPayton 29.10.2007, 17:24:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 14:57 |