![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
hejka potrzebuje pomocy poniewasz nie wiem jak mam sie zabrac za to musze zrobic taki konfigurator skladanego komputera
czyli podzespolow zeby sobie wybierac samemu cos takiego jak tu http://www.hitech.com.pl/?con=Configurator rownesz musza byc ceny po boku tylko u mnie chcem wiecej sprzetu i poprostu aby to bylo na mojej stronie sklepu prosze o pomoc Ten post edytował Smarss 28.10.2007, 22:54:57 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Słownik ortograficzny
2. Google 3. Inwencja |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
jak mi powiesz jeszcze pod jakim haslem to szukac w google
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej pod hasłem podstawy html i php. A tak serio, to pomimo że już raportowałem moderatorowi ten temat napiszę zanim zamkną:
formularz + select + php + tablice + bazy danych + ewentualnie AJAX jeśli ma być ambitniej ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
~drPayton ma rację - trochę inwencji. Dostałeś polecenie/zlecenie napisania czegoś takiego, to chociaż przedstaw swój pomysł na zrobienie takiego konfiguratora. Ja bym zaczął od zrobienia bazy danych.
Wersja minimalistyczna Dla każdego rodzaju podzespołu tabela: np. Procesory: id, nazwa, cena, dostepnosc Pamięci: id, nazwa, cena, dostepnosc itd. Potem tylko to wyciągnąć z bazy danych, wstawić w formularz i napisać skrypty liczące cenę zestawu (w przedstawionym przykładzie odbywa się to za pomocą JavaScript, a cała aplikacja zdaje się działać na AJAXie) Pozdrawiam. Jeśliczysz na gotowce,m to się zawiedziesz. Popraw proszę tytuł topiku na zgodny z zasadami forum Przedszkole -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
poradzilem sobie sam ale nie wiem jak zrobic zeby mi liczylo wszystkie podzespoly robie wszystko narazie w infopath 2003 a potem dodam na php ale nie wiem jak zrobic zeby mi to wszystko policzylo bardzo brosze o jakis gotowy skrypt albo instrukcje albo cos innego
Ten post edytował Smarss 29.10.2007, 22:34:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poradzilem sobie sam ale nie wiem jak zrobic zeby mi liczylo wszystkie podzespoly robie wszystko narazie w infopath 2003 a potem dodam na php ale nie wiem jak zrobic zeby mi to wszystko policzylo bardzo brosze o jakis gotowy skrypt albo instrukcje albo cos innego Zamykam bo: po pierwsze nie zastosowałeś się do poleceń moderatora - brak [tagu] w temacie po drugie dalej chcesz gotowca, mimo, że nie pokazałeś nic ze swoich prób Teraz musisz napisać PW do moderatora z poprawnym [tagiem] do tematu i wtedy dopiero wątek zostanie otworzony. -------------------- 404
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:07 |