![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Hejka,
mam pytanko: czy da się zrobić taki myk. W generatorze admina mam: Kod model_class: sfGuardUser Chciałbym rozszerzyć tą klasę o kilka metod - pokazywanie imienia oraz nazwiska użytkownika w liście userów (wiem, że można użyc do tego partiala, ale wtedy znika nam sortowanie). Zmieniłem więc wpis na: Kod model_class: sfGuardUserMoj i utworzyłem w lib/model/sfGuardUserMoj.php plik o zawartości:
czyli nic nadzwyczajnego ![]() Kod [sfException] The model class "sfGuardUserMoj" does not exist. Jeśli zmienię model_class na np. sfGuardUserMojxxx rzuca innym wyjątkiem: Kod [sfInitializationException] Unable to scaffold unexistant model "sfGuardUserMojxxx" czyli rozumiem, że "łapie" tamten plik (w wersji z sfGuardUserMoj) tylko coś mu przeszkadza. Tylko co ![]() pion |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 1 Dołączył: 14.07.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a kuknij sobie w strack trace której linijki i pliku ten błąd dotyczy, a następnie kiedy on się wywala. To Ci pozwoli dojść do przyczyny problemu.
-------------------- www.symfony.pl - serwis społeczności symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Fakt, należało dodać sfGuardUserMojMapBuilder oraz sfGuardUserPeer
![]() Dzięki ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 03:07 |