![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Elo.. mam problem, otóż jak zrobić coś takiego, że powiedzmy mam artykuł i ma 1576 znaków i chcę zrobić aby mi dzieliło po na strony, a mianowicie ma być do 500 znaków na stronę, z tego przykładowego 1576 powinny być 4 strony. Prosiłbym o jakiś przykład, nakierowanie..
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może funkcja
substr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ona mi tylko skróci do iluś znaków, ale co zrobić z kolejną stroną? I jak zrobić stronnicowanie?
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm, nie wiem czy to jest optymalne rozwiązanie, ale można by tak
załóżmy ze masz takie linki: Kod http://localhost/skrypt.php?strona=0 a w pliku skrypt.php
mam nadzieje że rozumiesz kod |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 399 Pomógł: 7 Dołączył: 11.06.2007 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
może użyjesz stronicowania @nospor
LINK Jego stronicowanie działa (sam sprawdzałem) Pozdrawiam Piotrwusek PS. Przekształć WHERE jeśli chcesz po ilości znaków |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem to w ten sposób i lipa..
Wyświetlają się strony: 0 1 2 3 Gdy kliknę na którąś to jest to samo co na pierwszej. I jeżeli by to już działało, to żeby liczyło od 1 a nie od 0. Z góry dziękuję. -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wartość strony przesyłasz za pomocą GET a odbierasz z POST.
Żeby nie było od 0 to zmień pętlę for tak żeby zaczynała się od 1. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Skoro Piotrwusek podal moją klase, to ja podam kod pod nią (moze sie przyda)
http://nospor.pl/pager.html -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
mialem problem z dzialem download. Juz dziala
@Piotrwusek każda wersja jest dla php5. Kazda wersja oprocz 2.5 jest tez dla php4 Wystarczy tylko odpowiednia paczke sciagnac ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Jak sie nie poda dokladnie to nie pomysli jeden z drugim.... pozatym nie:
a:
Po co dwa razy? Kopiuj z glowa ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Czy ktoś wie jak zastosować w tej klasie aby mi nie psuło tagów HTML.
No bo jak coś robię w wysywigu i zapisze i później jak wyświetlam no to klasa psuje kod i albo sie krzywo wyświetla, albo to mi obrazka nie wyświetli, albo tu źle tekst sformatowany itd. nosport mówił, że było coś takiego na forum ale ja nie mogę znaleźć. Proszę o pomoc ![]() Znalazłem taki topic: TUTAJ ale tam kolega też nie dostał odpowiedzi. Pomoże ktoś w końcu? ![]() No proszę tylko o pomoc, nie o cały kod. -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 19:06 |