![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam mały problemik, może ktoś pomoże. Mam formularz a w nim: W pliku php działania mam:
I problem polega na tym. Że jeżeli ktoś doda zdjęcie tylko do foto2 to zapisze mi sie dalej to na serwerze jako zdjecie-foto2.jpg zamiast zdjecie-foto1.jpg (bo dodaliśmy jedno zdjęcie). A jeżeli dodam do foto1 i foto3 to na serwerze zapisze mi sie jako zdjecie-foto1.jpg i zdjecie-foto3.jpg zamiast zdjecie-foto1.jpg i zdjecie-foto2.jpg. Wiecie o o co chodzi? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 26.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież właśnie tak to jest napisane, że zdjęcie spod foto2 będzie zapisane jako foto2, czyż nie?
Chodzi Ci, zapewne, żeby działało tak:
Choć nie wiem, jakie znaczenie ma zmienna $id, być może to też numer zdjęcia? Ten post edytował kevinsz 28.10.2007, 18:23:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież właśnie tak to jest napisane, że zdjęcie spod foto2 będzie zapisane jako foto2, czyż nie? Chodzi Ci, zapewne, żeby działało tak:
Choć nie wiem, jakie znaczenie ma zmienna $id, być może to też numer zdjęcia? Właśnie nie chodzi żeby tak było jak teraz. Bo jak dodam 1 zdjęcie tylko że zamiast w input ... foto1 tylko np. w foto2 lub foto3 To zamiast zdjecie-foto1.jpg bo tak naprawdę daliśmy tylko 1 zdjęcie zostanie zapisane jako zdjecie-foto2.jpg jakby to było 2 zdjęcie. Powyższy kod nie pomógł. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 26.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie wiem, jak działa funkcja wrzuc_zdjecia (), choć mogę się domyślać, że skoro moje rozwiązanie nie działa, to rozwiązanie umieszczone przez Dartiego powinno działać.
|
|
|
![]()
|
|
Dobra chłopaki żaden z waszych sposobów nie działał ale daliście mi dużo do myślenia więc sam wpadłem na taki logiczny pomysł który działa.
Prawidłowo to tak wygląda:
Pozdrawiam, i dziękuję za szczere chęci. Ten post edytował gandziorz 2.11.2007, 14:47:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:15 |