![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Postanowiłam zrobić panel news'ów na stronę. Niestety mam błąd:
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /var/www/sites/yoyo.pl/o/c/oclubpenguin/newsy.php on line 7 Linia 7: $link=mysql_query("SELECT * FROM news ORDER BY id desc"); Co mam tam uzupełnić? Co jest źle? Proszę o szybką pomoc. Ten post edytował Kamenka 28.10.2007, 16:45:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tej linii wszystko jest ok. Błąd ten sugeruje, że gdzieś wcześniej:
1. Zapomniałeś średnika 2. Nie zamknąłeś jakiegoś nawiasu/klamry, tudzież jest ich więcej niż powinno etc Jak sam nie znajdziesz błędu, wklej kawałek kodu powyżej tej linii - poszukamy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę bardzo, oto cały kod:
<? $uchwyt=mysql_connect('localhost','root','krasnal') or die('Nieudane połączenie z bazą danych...'); mysql_select_db('newsy') or die('Nie udało się wybrać bazy danych...') $link=mysql_query("SELECT * FROM news ORDER BY id desc"); while($wiersz=mysql_fetch_array($link)) { echo '<b>'; echo $wiersz['tytul']; echo '</b> ('; echo $wiersz['data']; echo ')'; echo "<br>\n"; echo $wiersz['tresc']; echo "<br>\n"; echo "<br>\n"; } echo ‘<table>’; while($wiersz=mysql_fetch_array($link)) { echo '<tr><td>'; echo $wiersz['tytul']; echo '</td><td>'; echo $wiersz['data']; echo '</td></tr>'; echo ‘<tr><td colspan="2">’; echo $wiersz['tresc']; echo "</td></tr>"; } echo ‘</table>’; mysql_close($uchwyt); ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysql_select_db('newsy') or die('Nie udało się wybrać bazy danych...') tutaj brakuje średnika... -------------------- sidzina
|
|
|
![]()
|
|
A tak dokładnie to gdzie go wstawić ;p
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
No to mam następny błąd:
Zamiast newsów wyświetla mi się to: $link=mysql_query("SELECT * FROM news ORDER BY id desc"); while($wiersz=mysql_fetch_array($link)) { echo ''; echo $wiersz['tytul']; echo ' ('; echo $wiersz['data']; echo ')'; echo " \n"; echo $wiersz['tresc']; echo " \n"; echo " \n"; } mysql_close($uchwyt); ?> Ten post edytował Kamenka 28.10.2007, 18:38:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:56 |