![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem...Chciałem zrobić coś w rodzaju ksiegi gosci...
Skrypt miał być taki,ze na dole mam do wpisania: Temat,Mail,GG,Autor,Tresc i to ma zapisać do bazy.... Nie znam dobrze PHP więc zawsze jak wejde na stronę to pisze Niewszystkie pol zostały wypełnione bo skrypt zrobiony jest tak,aby ciągle zapisywał.... Chciałem spróbować z JS konkretnie onClick... Wstawiłem do formularza onClick:
Zrobiłem skrypt:
Ale to są funkcje z PHP,a nie z JS... Czy istnieje jakaś możliwość,żeby to przerobić? Chodzi mi tylko o to,żeby skrypt zapisywał dane TYLKO jeśli klikne przycisk zapisujący... Z góry thx.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę na Przedszkole
Do tego wystarczy zrobić funkcję JS sprawdzającą czy pola są wymagane i wywoływać ją onSubmit() formularza. W funkcji po sprawdzeniu albo pozwolić na zatwierdzenie formularza ( czyli przeładowanie strony, wywołanie skryptu PHP zapis do bazy ) lub w przypadku gdy któreś z pól jest niewypełnione nie wysyłać formularza. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sry,ale troszke nie moge tego skryptu zaczaić ;/
Zrobiłem tak i w ogóle przycisk do rejestracji jakby się wciskać nie chciał... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 03:47 |