![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zabrałem się za lekką przeubkę joomli. A mianowicie logowanie do innej BD ... i utknołem ... Najpierw kod. Mam 2 klasy podstawowe w pliku A.php
i to działa .... rozszerzyłem to o jeszcze jedną klasę która jest rozszerzeniem klasy mosMainFrame ... zrobiłem to dla przejrzystości kodu .... a poza tym inna DB do InterBase W klasie tej stworzyłem kilka funkcji które obsługują inną bazę Klas a ta wygląda tak... w pliku B.php Kod class mosMainFrame_ib extends mosMainFrame{ var $_idb = null; /** @var database Internal database class pointer */ /** * Class constructor */ function mosMainFrame_ib( &$idb, $option, $basePath, $isAdmin=false ) { $this->_idb =& $idb; } function ib_login( $username=null,$passwd=null, $remember=0, $userid=NULL ) { global $acl, $_VERSION, $dmk, $interbase, $session; ................ $session->update(); // <--------------tutaj, nie dział ................ } // inne funkcje // koniec klasy oba pliki są wpięte w index.php Kod require_once( 'includes/A.php' ); require_once( 'includes/B.php' ); Sądziłem że jak rozszerzę podstawową klasę mosMainFrame o klasę mosMainFrame_ib tu odwołanie się nie zmienia a tu nie..... Trzeba jakoś inaczej ale nie przychodzi mi do głowy jak to zrobić.... Prosze o pomoc.... Czekam.... ![]() ![]() czy nik się na tym nie zna, czy niezbyt jasno to wytłumaczułem.... dajcie mi znać ..... ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:59 |