![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam na stronie wyświetlnaych kilka pól input i w każdym jest jakiś tekst. Czy można zrobić tak aby po kliknięciu w polę input automatycznie cełe się zaznaczało, tak aby nie było konieczne wciskanie klawiszy Ctrl + a |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 3 Dołączył: 15.01.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Event.observe('id_of_element, 'focus', function(event) {
var element = Event.element(event); element.select(); }); Tak w prototype, powinno cie naprowadzic |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 6 Dołączył: 31.08.2005 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <html>
<head> <script type="text/javascript"> function selectText() { var oTextbox1 = document.getElementById("txt1"); oTextbox1.focus(); oTextbox1.select(); } </script> </head> <body> <input type="text" size="20" id="txt1" value="wartość początkowa" /><br /> <input type="button" value="Zaznacz tekst" onclick="selectText()" /> </body> </html> Ten post edytował slammer 26.10.2007, 21:42:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
slammer - twoje rozwiazanie jest dobre, trochę je zmieniłem na własne potrzeby ale bardzo mi pomogleś.
Czy jest taka możliwość aby do tej funkcji dodać aby odrazu kopiowało zaznaczoną zawartośćpola inputa? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 11:31 |