![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam zapytanie
wyswietlaja sie nr polis tylko tych zawartych w nawiasie oraz tylko dla zalogowanego menagera.. co zrobić jeśli chce by te numery nie byly na sztywno? Zalozmy ze uzytkownik ma formularz gdzie wpisuje sobie numery polis oddzielajac przecinkami a zmienna ta jest wysylana jakos $_POST[polisy]. Mam tak i nie dziala:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A echo $sql co Ci pokazuje?
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brakuje ci apostrofów, zamień na:
Powinno działać. Jesli pole id_menager jest typu liczbowego, to wskazane jest wywalić apostrofy, bo następuje niepotrzebna konwersja typów, czyli samo id_menager=$manager ... Na marginesie: manager = kierownik, dyrektor, menedżer, itp... a menagerie = menażeria - zmień, bo jeszcze ktoś z szefostwa się na ciebie obrazi ![]() Pozdrawiam, powodzenia. -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki, działa juz... i tego mEnagera tez zmienie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 346 Pomógł: 23 Dołączył: 28.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie nie trzeba recznie wpisywac przecinkow, jesli to nie sprawia problemu mozna z exela exportowac (zpisac) do pliku txt z dodanymi przecinkami miedzy danymi. Musisz uwazac na spacje i tabulatory, ktore trzeba byloby usunac w tym przypadku.
Jesli jednak ma to byc robione wlasnie w taki sposob o jakim wspominasz to mozesz obejsc to po przez zamiane spacji/tabulatorow wystepujacych pomiedzy nr na przecinki i taki ciag podstawisz do zapytania. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj linijkę (przed $sql = ...)
i powinno pomóc... Ten post edytował nevt 26.10.2007, 15:49:46 -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
z excela zapisuje jako csv rozdzielany przecinkami..rozdziela srednikami ale tego podobno nie da sie zmienic, wiec otwieram sobie notatnik i robie znajdz i zamien ';' na ','.. moze byc, ale mnie to nie zadowala...
zrobiłam tak:
prawie dobrze dziala, tylko ze musza byc 2 spacje lub 2 tabulatory a ja chce zeby dawal przecinki od razu jak widzi jedna spacje lub tab.. gdzie mam zle? to co kolega wyzej napisal niestety nie dziala.. blad w linii wyswietla ![]() rozwiazałam juz, taki szczegól ale dzieki chlopaki za pomoc ![]() Ten post edytował monika777 26.10.2007, 14:46:19 |
|
|
![]()
|
|
Działa - jednego przecinka brakowało - czy komunikaty o błędach w kodzie są dla ciebie zrozumiałe? Na formum nie ma parsera składni, często literówki się zdażają...
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
tak, literowki to norma.. juz wszystko dziala
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:02 |