![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 1 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, jak i czy w ogóle da się połączyć te dwa zapytania w jedno?
Chcę osiagnąć cel: wyciągnąć dane gościa, który ma najwięcej punktów. Jeżeli sa tacy, co mają identyczną liczbę punktów, chcę wyciągnąc z bazy tego, co zgłosił punkt jako ostatni. Wykonuje najpierw zapytanie do tabeli, która trzyma ID usera, liczbę zdobytych przez niego punktów, oraz datę ostatniego zgłoszenia się w celu wyciagnięcia największej liczby punktów:
a następnie wykonuję zapytanie, w celu wyciagnięcia z bazy tego, co ma najwięcej punktów. Jak widać w warunku WHERE zastosowałem sprawdzanie, czy ten user ma rzeczywiście największa liczbę, ale korzystając z wyniku poprzedniego zapytania:
Nie podoba mi się to, że wykonuję 2 zapytania, da się to jakoś złożyć w jedno? Dzięki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 1 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż to, dzięki za szybkość i za odpowiedź
![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:50 |