![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z witryną w div-ach działa poprawnie pod większością przeglądarek jedynie IE w wersji 6,0 lub niższej powoduje zmiany w widoku ...
Strona oparta na CSS i DIV Pytanie jak rozdzielić łądowanie strony chciałem strowrzyć schemat ładowanie pliku index.php w którym zawarty był by skrypt odpowiedzialny za rozpoznawanie przeglądarki i przekierowywanie na plik index w zależności od przeglądarki...
teoretycznie książkowy skrypt ale pokazuje błędy i nie ładuje wypisanych stron.... proszę o wskazówkę |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
.... proszę o wskazówkę Źle podchodzisz do problemu.Skoro problem jest z htmlem i stylami to napisz dwa pliki stylów i ładuj je w zależności od przeglądarki. FF/Opera jeden plik, IE drugi plik. Masz do tego gotowy mechanizm: conditional comments |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 3 Dołączył: 27.02.2007 Skąd: Tczew Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
![]() Mike chciałem Ciebie zapytać o ten mechanizm, chodzi o to że nie władam dobrze językiem angielskim i to jest moim problemem a więc pytaniem jest czy właśnie takie coś
w pliku style.css już przeglądarki będą odczytywać a dokładniej ta IE ? czy ja muszę coś jeszcze zrobić w tym kierunku aby ten mechanizm zadziałał ? pozdr. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja zawsze robie tak że rozpoznaje przeglądarkę i podmieniam style, jest to moim zdaniem najprostsze zastosowanie i nie trzeba przygotowywać dwóch stron tylko dwa arkusze stylów. O to skrypt którym się posługuje:
Kod if (strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'MSIE') !== false) {
echo '<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style2.css">'; }else if (strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Mozilla') !== false) { echo '<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">'; }else if (strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Opera') !== false) { echo '<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">'; } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mozna to tez zrobic w js!
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:59 |