![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Częstochowa/Dubidze Ostrzeżenie: (70%) ![]() ![]() |
mam pytanie jak sprawdzic czy jakis uzytkownik ma aktywna sesje?? chodzi mi o to zeby sprawdzic czy jest w danej chwili zzalogowqany??
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdzić czy user jest zalogowany mozesz wtedy kiedy wiesz w jakis sposób przetrzymywana jest sesja użytkownika na danym www. Pewnie uzywasz jakiegoś darmowego skryptu i nie wiesz o co w nim chodzi wiec napisz dokładniej problem rzuć jakąś nazwą, kodem klasy czymkolwiek bo tak to nie da sie pomóc
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz napsiac sobie albo skorzystac z dostepnych juz handlerow sesji, poniewaz sesje w czystej postaci to zbior plikow w katalogu /tmp ktore za duzo ci nie powiedza.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 5 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
ja radze do tego celu:
a ) trzymac sesje w bazie albo b ) przy kazdej akcji uzytkownika zapisac czas tej aktywnosci jako "czas ostatniej akcji" tego uzytkownika w bazie Ten post edytował domis86 25.10.2007, 03:46:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:33 |