![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Wiem, ze temat jest banalny, ale nie wiem co mam zrobic - stanalem w przyslowiowej kropce. Otoz mam plik php o nastepujacej tesci:
oraz sluzacy do "includowania" poszczegolnych plikow. Generalnie skrypt laduje pliki jak powinien, lecz wyskakuje mi nastepujacy blad zaraz po uruchomieniu strony: Notice: Undefined index: id in c:\program files\easyphp1-8\www\index.php on line 32 Pozniej, gdy zmienna "id" juz ma ustawiona wartosc - wszedlem na podstrone - problem znika. Jak wyeliminowac ten problem? Z gory dziekuje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Ten skrypt zawiera poważną lukę bezpieczeństwa.
Nigdy nie ufaj danym od użytkownika! Poczytaj Temat: Bezpieczenstwo skryptow PHP Błąd notice to nie jest poważny bład. Po prostu php zauważyło, że odwołujesz się do indeksu, który nie został wcześniej zdefiniowany. Jak zmniejszysz czułość raportowania błędów, to to zniknie. Bodajże dodaj ~E_NOTICE w php.ini Pozdrawiam. Popraw proszę tytuł topiku na zgodny z zasadami forum Przedszkole -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 14:23 |